Kwekerij de Zoetewei


Zoetewei 120 2580 Putte

Over Kwekerij de Zoetewei

Kwekerij de Zoetewei is een kleinschalige kwekerij van bijzondere groenten- en fruitsoorten, gelegen in de Belgische gemeente Putte (bij Mechelen).

De kwekerij is ontstaan uit de passie voor eetbare planten van Dimitri Jacobs. De kwekerij is gespecialiseerd in bijzondere fruitsoorten, Andes-knollen en zoete aardappelen. Op de kwekerij worden de verschillende soorten aangeplant en uitgetest op smaak, opbrengst, winterhardheid, ziektegevoeligheid, etc. Van de aanwezige cultivars worden ook jonge planten opgekweekt voor verkoop. Onze klanten zijn hoofdzakelijk tuincentra, verdelers, pluktuinen en professionele telers. Tijdens de open tuindagen kan ook de plantenliefhebber op de kwekerij terecht voor de aankoop van planten.

Tweemaal per jaar stellen we de tuin gratis open voor geïnteresseerden en tuinliefhebbers. Tijdens deze open tuindagen is ook de plantenkwekerij geopend. Tijdens de open tuindagen zijn Maarten en Lotte van de Ecohoeve "Den Oude Kastanje" ook met een verkoopstand aanwezig. Je kan tijdens deze dagen bijgevolg bijna een volledig aanbod van zeldzame, bijzondere en vergeten groenten, kruiden en fruitplanten aantreffen in de tuin.

Op aanvraag zijn rondleidingen in de tuin bespreekbaar. U kan rekenen op een professionele uitleg. Dimitri vertelt u graag met passie over de teelt, achtergrond, herkomst, gebruik, etc. van de plantensoorten en variëteiten.

Foto's

Kwekerij de Zoetewei in het kort

Bomenkwekerij

Ja

Plantenkwekerij

Ja

Verkoop aan particulieren

Ja

Verkoop aan bedrijven

Ja

Onze locatie

Logo Kwekerij de Zoetewei

Kwekerij de Zoetewei

Kwekerij de Zoetewei


Zoetewei 120 2580 Putte